Mercedes-Benz SLK från 2011

Förvandlingskonstnären
Mercedes SLK triumferar starkt i sin nuvarande utförande. Denna kompakta sportbil som tillverkats sedan 2011 kombinerar komfort och sportighet, öppen-bil känsla med vardagsnytta och högt andrahandsvärde. I DEKRAs rapport över begagnade bilar 2016 föräras modellen första plats bland sportbilar tack vare sin grundmurade kvalitet.

Höjdpunkten hos SLK är utan tvekan dess sofistikerade fällbara metalltak, som med en knapptryckning förvandlar SLK från coupé till cabriolet – och tillbaks igen. Taket tätar så väl att föraren har ett fullgott fordon även på vintern. Med stängt tak skämmer bilen bort sina passagerare med en angenämt låg ljudnivå. Som tillval finns vindskydd och Airscarf vilket ger gott om körkomfort även nedcabbat.

Vario-taket sätter dock sina begränsningar på lastkapaciteten. Men även med taket nere så återstår ändå 225 liter lastutrymme av maximalt 335 liter. Kanske för att kompensera för detta så finns som tillval glastaket Magic Sky Control som erbjuder fri sikt av himlen på begäran.

Med en framgångsrik kombination av smidig körbarhet och utmärkt komfort får SLK höga poäng. Trafiksäkerheten är som standard även i grundutförande och kan utökas med tillvals som Pre Safe, adaptiv farthållare och filbytesvarnare. I baspaketet ingår MP3-spelare, AC, 17-tums lättmetallfälgar, trötthetsvarnare och farthållare.

Med den senaste SLK erbjuds för första gången en dieselmotor, 250 CDI (204 hk/150 kW), även om de fyr-, sex- och åttacylindriga bensinmotorerna fortfarande är klart vanligast. Under motorhuven återfinns oftast den dynamiska kompressormatade 1,8-litersmotorn med antingen 184 hk/135 kW eller 204 hk/150 kW. Högre prestandakrav tillmötesgås av 350 och 55 AMG, båda fås också med en harmonisk harmonisk sjuväxlad automatlåda.

Se bildetaljer