Mercedes-Benz M-klass från 2011

Körkultur både on- och off-pist.
Mercedes M-klass är fortfarande en felfri SUV som är ständigt beredd på en tur i mer eller mindre svår terräng. Den tredje generationen, presenterad sent 2011 får höga poäng för sin goda komfort, smidig hantering, bränsleekonomiska motorer, höga fordonsteknologi och avancerade assistanssystem. Denna SUV är även väldigt pålitlig: i DEKRAs rapport över begagnade bilar 2016 parkerar den därför överst på podiet i SUV-klassen.

Tvärtemot vad många tror så bevisar Mercedes att även stora SUV:ar kan vara bränsleeffektiva: 1500 är det magiska numret. Det är hur många kilometer den fyrcylindriga dieselmotorn (204 hk/150 kW) i ML 250 BlueTEC 4MATIC tar dig på en full 93-liters tank. Och då gör den ändå 0-100 på 9 sekunder och med ett frikostigt vridmoment (500 Nm). Jämfört med sina föregångare så drar modellutbudet i snitt 25 % mindre bränsle

Väldigt effektiv i drift är även 3-liters V6:an 350 BlueTEC med 258 hk/190 kW som förbrukar 6,8 liter/100 km men med betydligt bättre prestanda. För de som hellre vill ha en bensinmotor så erbjuds 350 4Matic (306 hk/225 kW), eller för den ännu mer sportige 63 AMG 4Matic. Alla motorer kommer med en bränslesnål sjuväxlar automatlåda.

Mercedes M-klass erbjuder utmärkt åkkomfort och smidig körning på asfalt, inte minst tack vare aktiva krängningshämmare, något som även de mest inbitna offroad-åkarna kommer uppskatta. För körning i terräng så finns det utöver permanent fyrhjulsdrift även elektronisk diffspärr och program för olika underlag. För den dedikerade terrängföraren finns det ett on & off-road paket med sex körlägen, hasplåt, lågväxel, låsbara diffspärrar mellan axlarna och justerbar luftfjädring och hög markfrigång.

Både fram och baksäte i det spatiösa innerutrymmet går på begäran att få i lyxigt eller sportigt utförande, och är av allra högsta kvalitet. Bagageutrymmet rymmer 690 liter och är högklassigt och variabelt. Med fällda baksäten ryms mäktiga 2010 liter på en plan lastyta.

M-klassen drar nytta av Mercedes säkerhetskoncept Real Life Safety som baseras på verkliga olyckor. Utöver dedikerade deformationszoner, upp till nio airbags, ESP och fotgängarskydd så finns det till SUV:en en armada av assistanssystem såsom autobroms, trötthetsvarnare, däcktrycksövervakning och Pre-Safe med mörkerseende, filbytesvarnare samt döda vinkel-varnare.

Sedan faceliften på hösten 2015 är M-klass GLE det gällande namnet på SUV:ar i E-klass segmentet. Nytt i programmet är också en modell med bakhjulsdrift, plug-in hybriden GLE 500e och ännu mer bränslekonomiska motorer.

Se bildetaljer