Renault Master från 2010

Den flexible
I transportklassen med fordon från 2,8 upp till 4,5 tons bruttovikt har Renault Master redan kommit i sin tredje generation. Modellen som introducerades år 2010 har utmärkt sig som en problemlösare för de mest varierade transportbehov.

Som täckt skåpbil, trailer, med storskåp eller som minibuss med upp till 17 säten – det stora antal varianter Mastern finns som ger möjlighet att individuellt anpassa fordonet till just vad den ska användas till. Totalt sett finns det nästan 180 olika kaross- och drivningskombinationer tillgängliga.

Det går att välja tre olika längder på hjulbasen mellan 3,18 till 4,33 meter och fyra olika längder mellan 5,05 till 6,85 meter. Lasthöjden varierar mellan 1,7 och 2,14 meter. Med täckta sidor är lastvolymen 8 till 17 kubikmeter. Med storskåp får det plats hela 22 kubikmeter. Nyttolasten är över 2 ton, och med trailer över tre ton.

Det går att lasta in i lastutrymmet via de bred-öppnande bakdörrarna eller en skjutdörr på sidan (tillval). Lasttröskeln är låg. Dörröppningarna är breda nog för att det ska gå att last in Euro-pallar. Den täckta versionen har, beroende på längd, 8 till 12 lastöglor.

För framdrivning förlitar sig Renault på en 2,3 dCI common-rail turbodiesel som finns i tre olika effektnivåer. Basversionen dCI 100 levererar 100 hk/74 kW och utvecklar redan vid 1250 rpm ett maximalt vridmoment på 285 Nm. Till den täckta versionen går det även att få en förbrukningsoptimerad Eco-line variant med en uppgiven förbrukning på 7,5 l/100 km.

Den likaså effektiva dCI 125 med 125 hk/92 kW har ett maximalt vridmoment på 310 Nm. Det kraftigaste alternativet dCI 150 (150 hk/110 kW) ger 350 Nm vid 1500 rpm. För de två kraftfullare motorerna erbjuds en sexväxlad Quickshift automatlåda är särskilt lämpad förare för transport och distribution.

Utöver motorernas låga bränsleförbrukning bidrar både de långa serviceintervallen för olja och kylarvätska till att hålla driftskostnaderna nere. Den underhållsfria kamkedjan bidrar ytterligare till detta.

I säkerhetspaketet ingår airbag på förarsidan, autobroms och ABS med elektronisk bromskraftsfördelning. I lastdelen är en partition standard. På listan av tillval finns ESP med stabilitetskontroll (viktigt vid tung last), aktiva kurvljus, airbags för passagerare samt sido-airbags, backkamera och fjädrande förarstol.

Se bildetaljer