Opel Combo från 2011

En för varje tillfälle
Opel Combo hör till klassen av mångsidiga små transportbilar som förtjänstfullt fungerar både för familj och fritid, såväl som yrkesmässigt och för industribruk. Denna tredje generation, som introducerades år 2011, får höga poäng med bedövande stora utrymmen, praktiska skjutdörrar och moderna motorer. Men som framgår av DEKRAs rapport över begagnade bilar 2016 är den även extremt pålitlig. Denna all-rounder tog hem segern i klassen små transportbilar.

Själva karossen är nära besläktat med transportbilen Dobló och går att få i en uppsjö av varianter. Grundvarianterna av kaross är lång eller kort hjulbas. Båda finns sedan tillgängliga som transportbil med fem eller sju säten, eller som skåpbil med täckta sidor. Modellen med lång hjulbas går även att få i en version med utökad takhöjd.

När det kommer till tung och otymplig last kommer Combon speciellt till sin rätt. Den tar upp till ett ton nyttolast inklusive förare, har upp till 4,6 kubikmeter lastvolym och kan lasta föremål upp till ungefär tre meter långa och 1,55 meter höga. Den rejäla dörröppningen och den låga lasttröskeln bara utökar den praktiska nyttan. Det går till och med att lasta Europallar.

I transportbilsversionen kan Combon skryta med fem säten och två praktiska skjutdörrar. Som tillval går det även att få sidohängda bakdörrar, en tredje rad med säten och utökad takhöjd. Med frikostiga 790 till 3200 liter lastvolym och upp till 800 kg nyttolast så är det tydligt att även passagerarversionen kan lasta rejält.

Interiören är lika praktisk, solid och funktionell som resten av bilen. Kontrollerna är lättfattliga och lätta att komma åt. Den nya ”Bi Link” oberoende hjulupphängningen på bakaxeln ger optimal balans och god åkkomfort. I standardutrustningen ingår ESP, två air-bags, delbara baksäten, servostyrning och start-stop system.

I motorutbudet finns fyra dieslar. Från den snåla 1,3 CDTI med 90 hk/66 kW till en kraftfulla och effektiv tvålitersmotor med 135 hk/99 kW. Som alternativ finns även två stycken 1,4 liters bensinmotorer. Vidare finns en CNG-version av 1,4-liters turbovariant (120 hk/88 kW) som kan köras på både naturgas och bensin. Till 1,6 liters CDTI versionen går det att köpa till en femväxlad automatisk Easytronic-växellåda.

Se bildetaljer